Chance fir ze änneren: Gebakelt Kabbel mat Reis a Temp

27. 09. 2018
International Konferenz vun Exopolitik, Geschicht a Spiritualitéit

Vážení přátelé, vegani, vegetariáni i masožravci. Dnes bychom vás rádi inspirovali novým receptem, a tím je: Zapečená kapusta s rýží a tempehem. Tento recept je veganský a bezlepkový. Ale jistě si na něm pochutnají všichni. Použitím uzeného bio tempehu a rostlinné smetany se stává toto jídlo kulinářským zážitkem. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.

Petr an Ewa organiséieren och bewosst Kachcoursen fir Privatpersounen a Gruppen, kachen op sozialen a private Manifestatiounen. Wann Dir interesséiert sidd, kënnt Dir Iech gären kontaktéieren Säiten oder op FB.

Recept: Zapečená kapusta s rýží a tempehem

Suroviny:

  • Rýže basmati 200 g (zvlášt uvařit)
  • 3PL oleje slunečnicového
  • 320ml vody
  • 1/3 ČL soli mořské
  • 1ČL vegetky bez soli
  • Kapusta 400g (zvlášt uvařit ve slané vodě do poloměka)
  • Tempeh BIO uzený 200g (nastrouhat nahrubo)
  • Cibule 1 ks (nakrájet na kostičky, pod tempeh)
  • Olej slunečnicový 3 PL (vymazat pečící nádobu)
  • Smetana sojová 200 ml

Doba přípravy: cca 35 min + 30 min pečení v troubě na 200 stupňů.

Erklärungen: ČL = Teelöffel, PL = Zoppeläffel

Method:

Uvaříme si rýži (rýži proláchneme a na oleji orestujeme, osolíme, přidáme trochu podravky a necháme vařit cca. 5 minut). Přichystáme si kapustu, kterou dáme vařit do poloměkka. Nachystáme si cibuli, kterou si nakrájíme na kostičky. Tempeh si na hrubo nastrouháme.

Rozpálíme olej, přihodíme připravenou cibulku a tempeh. Vše orestujeme. Necháme si vychladnout kapustu, kterou později nakrájíme. Vymažeme si pekáč a vrstvíme vrstvu kapusty, rýže a směsi s tempehem. Střídáme vrstvy. Kapustu dáme na úplný závěr. Všechny vrstvy zalijeme smetanou a dáme péct.

Ewa a Petr wënschen jidderengem gudde Goût

Ähnlech Artikelen